Joulupukki – Santa Claus

Tonttu piirsi minusta kuvan juuri kun olin tullut saunasta.

Tonttu piirsi muotokuvani juuri kun olin tullut saunasta.

Muotokuva

Olin tullut lauantaisaunasta, kun Pikku-Mari tuli kysymään lupaa piirtää minusta muotokuva. Olin ottanut kovat löylyt, kammannut tukan, siistinyt parran ja oli ihanan rento olo punaisessa asussani keinutuolissa. Lisäsin vielä punaisen lakkini koko komeuden ylle. Istuin mallina tontun edessä ja hän katsoi minua tarkkaavasti kasvoihin. Pian paperille ilmestyi lyijykynällä ja väreillä tehty muotokuva.

Pikkutonttu pyysi nätisti, että keskittyisin vain rauhassa istumiseen, joten tottelin.

– Piirtäminen on tarkkaa puuhaa, jonka tonttu taitaa, ajattelin.

Mallina olon aikana voi suunnitella mielessään uusia lahjoja kaikille ihanille pikku lapsukaisille. Se on minun työtäni.

IMG_2302

Syötän poroille poronjäkälää, jota kasvaa tunturissa. Sellaista harmaata palleroa, joka menee rikki kuivalla säällä. Hoidamme luontoa niin, että poimimme sieltä vain tarpeellisen ravinnon.

 

September News

September News from SantaClausJoulupukki in Finland. Uutisia Joulupukin kesänvietosta syyspäivien iloksi. Nyt voikin ruveta jo odottamaan joulua. Täältä me Muorini kanssa lähetämme mukavia päivityksiä.

 

Korvatunturissa on vilskettä

Suomen Lappi Euroopassa on Joulupukin kotiseutua. Esimerkiksi Napapiirillä, Rovaniemen kaupungissa, on hieno paja. Joulupukin pajoja on myös muualla Pohjolassa. Asumme Korvatunturilla, jos et sitä ennen tiennyt.

Joulupukin verstaissa on kova hulina etenkin joulun alla, jossa tonttujoukko valmistaa maailman lapsille joululahjoja.

Lahjoja Lapista

Jouluaattona tulenkin sitten reessäni tuomaat lahjat kilteille lapsille. Kaikki lapset ovat sellaisia, mutta aikuiset luulevat, että lapset ovat joskus tuhmia. Lapset kirjoittavat minulle toiveistaan, joita tulee kaikkialta maailmasta osoitteeseen Lapland, Finland, Europe.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s