Asumme Lapissa- living in Lapland

Täällä met asumma joulumuorin kanssa. Korvatunturissa on tehty rakennukset kelohongasta.

– Täällä met asumma joulumuorin ja tonttujen kanssa. Korvatunturin rakennukset on tehty kelohongasta ja maalattu yleensä punaisiksi.

Asun Lapissa vanhassa hirsitalossa. Luonto on täällä niin kaunis. Meillä on oikeastaan kahdeksan vuodenaikaa. Meillä on pakkasta ja lunta. Ruskaa ja värejä. Sääskiä ja yötön yö. On poroja ja tuntureita ja pitkiä metsätaipaleita.

We live in Lapland in an old house of stocks. We have eight seasons here, the rest of the world has only four! It is cold and snow here. There are colorful sceneries and mosquitos, and the sun ”never” get down in Summer and ”never” gets up in Winter. Well, a bit rough statement!

Hilla-aikaan kaikki tontut lähtevät hillasoille poimimaan hilloja. Minä lähden mukaan joulumuorin kanssa huolehtimaan tontuista, että ne pysyvät poiminnassa mukana. Siellä on niin paljon kiinnostavia asioita, että pikkutontut unohtuvat joskus mättäälle unelmoimaan.

In summer we are busy making all the gifts for the children. We like the woods; it is so interesting to wander around in the vast Lapland. I like picking cloudberries for the winter after fishing in Midnight Summer. The elves do not always like picking berries in the sun!

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s