Sagor

Skogsfolkets jul i skogen

Djur i skogen hade samlat för att fira jul. Alla var på plats och väntade på jul. De var sams och i all lugn och ro.

Stora granar omkringade alla djur, ekorren, björnen, vargen, myyrä, lodjuret, napakettu, haren och alla vinterfåglar, domherrar, talgoxar, gulsparvar samt krakan och skatan. Många djur hade kommit på plats med sin familj, något annat ensamt. Ugglan granskade omgivningen noggrant.

Älgen tittade på skogsfolket klädd i vinterpäls. Det var därför, att allra minsta djur skulle våga komma fram till julgranen. Skogsmusen smög smidigt under älgens ben med sina pojkar för att vänta på Jultomten.

Bordet var dukat mellan granar. Där var skinka, potatis, gravlax, rosoll, lantlåda, morotslåda, söt potatislåda och glasmästarsill och sill i glasburkar. I mitten på bordet stod ett rött, trefaldigt ljusstake med vita ljus.

Tallrikar låg i en stor hög på det vita duket. Drigsglas fyllda av svagdricka. Djuren behöver inga bestick, eftersom djuren är vana att ätä med fingrar. Dom behöver inga servetter heller. De kan ju slicka händerna efteråt.

På efterrättsbordet var risgryngröt, plommonkompott och kaffe med jultårta. Jultomten glömmer inte en sak, mandeln i gröten, det är magi, om någon äter upp. den!

Skrivet av Jultomten

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s